AL(L)ÉÉN ZIJN
Al(l)één zijn is de sleutel tot verbinding met jezelf en de ander. In 2012 kreeg ik in een visioen mijn spirituele naam Lonely Feather
Lees Meer
DE KRACHT VAN EENVOUD
De kracht van eenwording met jezelf ligt in de eenvoud. Regelmatig de stilte opzoeken. Letten op je ademhaling, uit je hoofd en zakken in je lijf.
Lees Meer
Previous slide
Next slide

Bewustzijnsdiehoek

De bewustwordingsdriehoek omvat in grote lijnen de stadia waarin we met ons bewustzijn doorgaans bevinden. De mate waarin we ons daar bewust van zijn verschilt. Onze zijnstoestand, die geankerd is in ons energetisch lichaam, is onze fundering. Als we niet, als het nodig is, naar onze zijnstoestand kunnen gaan, dan is er een grote kans dat ons mentale en emotionele lichaam uit balans zijn. Daarom is het belangrijk om onze fundering goed te onderhouden zodat we ruimte hebben om goed voor ons mentale en emotionele lichaam te zorgen.

Energetisch lichaam
Aanwezig zijn - Zijnstoestand

Het energetisch lichaam dat nauw samenwerkt met ons fysieke lichaam is de fundering waar ons bewustzijn en onze bewustwording op rust. Naarmate we dit lichaam beter kunnen activeren, het is onze fundering, des te beter kunnen we bewust omgaan met ons emotionele en mentale lichaam. Je zijns toestand heeft veel te maken met het voelen wat er gaande is in je lichaam maar ook je geest. Vaak zijn we ons niet bewust van ons lijf en ook niet van onze gedachten. Door stil te zijn, door je aandacht op je lijf te richten kun je je daverende geest tot rust brengen en kun je beter in het intuïtief aanwezig zijn komen. In deze toestand ben je beter in staat te voelen wat je nodig hebt of wat je behoeftes of grenzen zijn. De gedachten die vanuit deze intuïtieve toestand ontspringen zijn vaker helpend en constructief voor je welzijn.

 • In je lijf, je lijf voelen
 • Stil zijn, aanwezig zijn
 • Wandelen
 • Iets meditatiefs doen zoals afwassen
 • Mediteren

Emotionele lichaam
Emoties / trauma's

Of we het nu willen of niet komen we dagelijks in meer of mindere mate onze trauma's tegen. Een situatie waarin je heftig reageert, heeft vaak zijn oorsprong in de vroege jeugdjaren maar kan ook uit vorige levens stammen. Naarmate je meer bewust wordt hiervan kun je bewustwordingsoefeningen en technieken leren om je trauma een plaats te geven met als gevolg dat je reactie op je trauma helend is in plaats van zichzelf versterkend en in stand houdend.

 • Innerlijk kind werk
 • Toelaten worden van je emoties in je lijf
 • Mild naar jezelf te zijn
 • Ademhalingstechnieken
 • Meditatie
 • Therapie

Mentale lichaam - Inzicht (mind)
Liefdevolle discipline (actie)

Je geest (mind) ofwel gedachten wereld heeft een grote invloed (positief of negatief) op je welzijn. Mits in balans met het emotionele en energetisch lichaam kan het een positief effect hebben op je welzijn en helingsproces.

Je overtuigingen maken deel uit van je gedachtenwereld en hebben .

 - Onderkennen van Neiging om in oude patronen te vervallen -> met liefdevolle zelfdiscipline zet jezelf over een patroon heen. - Onderkennen van (onbewuste) patronen die je niet dienen - Nieuwe patronen voor in de plaats zetten - Onderkennen van overtuigingen die je niet dienen - Nieuwe overtuigingen voor in de plaats zettein stand

bewustwordingsdriehoek