Terug naar de Basis, leer en meewerk 3 daagse

Terug naar de Basis, leer en meewerk 3 daagse

12-14  september-  19-21 september – 26-28 september

In september organiseer ik een aantal Terug naar de Basis, leer en meewerk driedaagse’s. Drie dagen ga je samen met mij Back to Basic op het gebied van zelfbewust en zelfvoorzienend leven. Samen maken we van lokaal schapenwol een groot viltdoek waarmee de Yurt wordt geïsoleerd tegen de winterkou. Na afloop beheers je de techniek van het natvilten en ben je zelf in staat je eigen viltdoek te maken. Denk aan een mooi vloerkleed. Ook gaan we eetbare planten uit de natuur ontdekken en verzamelen. Daarnaast besteden we aandacht aan de innerlijke mens door meditatie en te delen met de praatstok zoals de indianen dat deden. En natuurlijk gaan we lekker biologisch eten, ’s avonds gezellig rond het kampvuur en wie weet komen djembe en andere muziekinstrumenten wel tevoorschijn.

Ik wil jullie vragen bij te dragen aan de kosten voor het eten (biologisch) en de overnachting op de camping. Dat komt neer op ongeveer 20€ per dag, in totaal dus 60€.

Dus wat kun je verwachten

 • viltenJe werkt mee aan het maken van een ruig viltdoek ter isolatie van de Yurt. Hiermee leer je de techniek van het natvilten.
 • We gaan eetbare wilde planten ontdekken en verzamelen
 • We doen samen voorbereidingen voor het eten. We eten biologische producten, lokale groenten en eetbare wilde planten uit het bos.
 • We leren elkaar beter kennen met de praatstok.
 • S’avonds gaan we lekker om het kampvuur en is er ruimte voor spel, dans en muziek.
 • Je verblijft op een hele mooie plek in de natuur in je eigen tentje
 • Je krijgt een inkijkje in zelfvoorzienende zaken als een ondergrondse koelkast, compost toilet, koken op een rocket stoof, het malen van je eigen meel, etc, etc.
 • Je kunt vragen stellen over zelfvoorzienend leven en advies over hoe je het zelf kan aanpakken.

Overnachting

Je slaapt in je eigen tentje. Je neemt dus zelf tent, matje en slaapzak mee. Er zijn extra dekens  en kruiken zodat je het niet koud hoeft te hebben s’nachts. Vind je dit te spartaans dan zijn er wel wat B&B mogelijkheden in de buurt. We beginnen vrijdagochtend vroeg om 9:00. Je kunt er voor kiezen om daarom de donderdag avond al te komen.

Data

De workshop begint op een vrijdag om 09:00 en eindigt op een zondag om 17:00 uur. Je kunt besluiten de donderdag ervoor al te komen om relaxed op de vrijdag te beginnen. Hieronder de workshop data:

    • 12-14 september 2014
    • 19-21 september 2014
    • 26-28 september 2014

Aanmelden

Je kunt je opgeven of een vraag stellen door een mail te sturen naar driedaagse@zelfbewustleven.nl

3 reacties

 1. Hallo
  Wat ontzettend fijn lijkt me dit weekend en het spreekt me erg aan, is er nog voldoende ruimte voor de laatste twee weekenden? Weet niet of er een limiet is
  hoor het heel graag
  groetjes Mireille

  1. Hoi Jorina, dankjewel! Ben wel van plan om weer workshops te geven maar weet niet of het dit jaar nog gaat lukken. Hou mn website in de gaten. Als je ingeschreven bent op mn nieuwsbrief dan krijg je daar vanzelf een mail van. Groetjes. Louis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *