Mijn moestuin

Omdat ik op een tijdelijke plek sta heb ik besloten om mijn tuintje in mobiel in aardappelkistjes uit te voeren. Daarvoor heb ik me laten inspireren door http://www.makkelijkemoestuin.nl wat weer geinspireerd is door het amerikaanse squarefoot gardening. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mengsel van turf, vermiculite en compost dat in ondiepe bakken van ongeveer een meter bij een meter wordt gedaan. Er ontstaat een luchtig grondmengsel waarbij de vermiculite vocht optimaal vasthoudt. 

Ook had ik nog geen tuinierervaring dus ik dacht, laat ik maar klein beginnen. In 2009 heb ik hiermee succesvol courgettes, boerenkool, sla, rucola, worteltjes, andijvie, snijbiet, komkommers, munt en koriander geteeld. Mijn tomaten, broccoli en  paprika's hebben het helaas niet overleefd. De tomaten en paprika's stonden teveel op de tocht en de naaktslakken waren gek op mijn broccoli.

Zie hier wat fotootjes van van mijn moestuin. 

Recentelijk ben ik geinspireerd geraakt door Permacultuur. Dit is een ecologische vorm van tuinieren waarbij zoveel mogelijk de natuur zijn gang gaat. Eenmaal goed ontworpen vergt zo'n eetbare tuin heel weinig onderhoud, hoeft de grond niet telkens omgespit te worden en is er toch een hoge opbrengst. Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar de inspirerende documentaire 'A Farm for the Future'.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *