Super leuk tekenspelletje

Met Oud en Nieuw hebben wij (4 volwassenen) en 2 kinderen een super leuk tekenspelletje gedaan. Hoe werkt het? Iedereen heeft een langwerpig stuk vel voor zich. Doel is het tekenen van een figuur/poppetje in 6 delen. Nl. hoofd, bovenlijf, onderlijf, benen, voeten en een leuke naam. We starten dus allemaal met het hoofd. Vervolgens vouwen we dat gedeelte om zodat je het hoofd  niet meer kan zien. Op het nieuwe gedeelte markeer je met hele kleine streepjes waar het volgende deel moet komen. Vervolgens schuiven we het velletje (in 1 richting) door naar de persoon naast ons. Deze gaat vervolgens het bovenlijf tekenen en vouwt dit gedeelte weer om en schuift het weer 1 persoon door. Dit herhaalt zich totdat alle delen en naam ingevuld zijn. Vervolgens worden alle velletjes geopend en komen de meest wonderbaarlijke creaties tevoorschijn. Althans bij ons wel! 

3 reacties

  1. hehe it was as if these beings emerged out of the collective consciousness just at the end of 2011 and then midnight came just after we finished the last images! 😉

  2. Ja, geinig. Heb ik vroeger ook wel eens gedaan. Leuk om weer inherinnering te hebben om nog eens te doen. Bijvoorbeeld tijdens een treinreis of een tijd van wachten. Zo kun je ook samen met anderen een verhaal vertellen. Al vind ik persoonlijk dat moeilijker om te verzinnen.
    Kun je die CAPTCHA-code ook boven de 'submit'-knop zetten, met ( required)  erbij?  Want ik had die niet eerst overgetypt en toen was ik mijn eerste reactie-tekst kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *