Wie ben ik – 2009

In deze BLOG wil ik andere mensen inspireren dat een manier van leven anders dan de maatschappij ons voorschrijft heel goed mogelijk is. Voorts wil ik mijn visie achter zelfvoorzienend leven beschrijven. Ik ben nog maar 9 maanden geleden begonnen dus ben geenszins een expert. Dus wat zelfvoorzienend leven precies voor mij inhoudt zal de tijd moeten leren.  Wel probeer ik nu al een voorlopige visie op wat het voor mij inhoudt te geven. Deze zal zeer waarschijnlijk in de loop van de tijd aangevuld en aangepast worden. Wil je wat vragen laat dan even een reactie achter of neem even contact op middels dit formulier.

Wie ben ik?
Ik ben zelf vanaf mijn 30e heel langzaam bewust geworden wat ik nu eigenlijk wil. Nu op mijn 42e jaar ben ik daar nog steeds niet helemaal achter. Wel weet ik in grote lijnen nu wat ik wel en niet wil en daar ben ik erg gelukkig mee. Ik probeer nu zoveel mogelijk trouw te zijn aan mijn innerlijke zelf, voor zover ik me daar nu al bewust van ben. Een van de meetpunten daarin is: voel ik me goed. Dat lijkt simpel maar vaak kom ik er pas na een dag achter dat ik me een dag lang boos, sjagerijnig of negatief heb gevoeld. Ik was me er op dat moment gewoonweg niet van bewust en had dan ook niet de mogelijkheid om er wat aan te doen.

De onmetelijke natuur dwingt bij mij diepe respect af. De natuur doet me beseffen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we elkaar nodig hebben. De natuur doet me beseffen dat gewoon zijn ook goed is. De natuur doet me beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn, je bent perfect zoals je bent. De natuur doet me beseffen dat ik weinig anders nodig heb anders dan wat de natuur mij kan geven.

Vroeger wantrouwde ik mensen. Als ze vriendelijk waren dan dacht ik dat ze wat van me moesten. Nu is dat veranderd in een grote interesse in mensen. Het voordeel van de twijfel geven en me niet uit mijn energie laten halen door mensen als ik dat niet wil. Dat lukt natuurlijk niet altijd echter ben ik me er van bewust geworden dat als ik boos wordt dat ik dat doe en het niet de schuld van de ander is. Ik wordt boos maar heb ook de keuze om niet boos te worden en bv. een dialoog of discussie aan te gaan. Ik kan er zelf voor kiezen hoe ik me wil voelen. Vroeger was ik wel eens dagen lang boos op mijn vriendin en zeiden we niks tegen elkaar. Totdat ik er achter kwam dat ik al die tijd eigenlijk voornamelijk mezelf zat te kwellen. Het is me gelukt om die boosheid nog maar een uur of zo te laten duren en in sommige gevallen helemaal niet boos te worden.  Een grotere mate van zelfbewustzijn heeft hier voor gezorgd.

Situatie
Begin 2009 heb ik besloten in een Ger ofwel Mongoolse Yurt te gaan wonen. Ik wilde al een tijdje op een zelfvoorzienende manier gaan wonen echter zag ik er nog geen mogelijkheid voor. Tot ik het idee kreeg om een tijdelijke staplek op een camping te zoeken om zodoende de bal aan het rollen te krijgen. En dat is gelukt.  In een periode van anderhalve maand is zowel het idee ontstaan, mijn Yurt aangeschaft en een tijdelijke plek gevonden. Tot op heden ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ik weet nog niet precies waar ik over een jaar zal wonen. Ik zou graag deel uit willen maken van een kleine duurzame leefgemeenschap. Ik wil daar langzaam naar toe werken.

Eén reactie

  1. Ik ben van plan met mijn man ergens in spanje een zelfvoorzienende leven beginnen, een stukje land kopen en eigen cobhouse bouwen, maar ik weet niet of dat mag of een Yourt neerzetten? Heb je vergunning nodig? Graag hoor ik van je,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *