Bietenburger

Het lijkt nog niet erg op te schieten met de daling van de vleesconsumptie las ik net in de NRC. Vandaar hier een heerlijk bietenburger recept. Bietjes zijn een super goed ingrediƫnt voor je bietenburger omdat de burger lekker sappig blijft en de bite verrassend goed is.

Recept
Voor 2-3 bietenburgers rasp je 1 kleine tot middelgrote biet. Voorts snij je een ui goed fijn. Ook snij je er (heel fijn) lekker wat (bosje) peterselie doorheen. Je doet daar een beetje zout bij, een grote theelepel mosterd voor de pittigheid en een scheut ketjap. Daar doorheen roer je 2 tot 3 eetlepels tarwe of speltmeel / bloem en een ruime scheut olijfolie Hiermee bind je het geheel. Ook niet weer teveel anders wordt hij te melig. Als het iets te droog of rullig is, nog iets olijfolie of pietsje water bij doen.

Als je alles goed doorgeroerd hebt doe je olijfolie of kokosolie in de pan. Als hij goed heet is kun je de burgers in de pan doen. Je kunt dit doen door de burgers eerst voor te vormen of in een bolletje te kneden en deze in de pan plat te maken. Als je de burgers aan 2 kanten hebt aangebakken laat je ze op een zacht vuurtje nog 5-10 minuten na sudderen.

Je kunt hem dan lekker bij de maaltijd of als (“ham”)burger op een lekker broodje met ui en tomaat op peuzelen. Eet smakelijk! Op het internet zijn overigens nog veel meer smakelijke bietenburger recepten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *