Blij met mijn ‘nieuwe’ handnaaimachine!

20150308_132954s

Wat ben ik blij met mijn ‘nieuwe’ handnaaimachine! Tweedehands gekocht voor 25 euro. En wat een juweeltje is het! Ik heb er een avond mee gestoeid met behulp van een Youtube filmpje en een gedownloade handleiding. De volgende dag gelijk mee aan de slag gegaan. In mijn werkbroek zat een grote scheur bij de knie. De rits was kapot en de broekzakken waren losgekomen. Een hele klus dus voor een beginneling.

Vroeger heb ik wel eens genaaid op de elektrische machine van mijn moeder. Wat een verademing is echter deze naaimachine. Hij wordt met de hand bediend door middel van een draaimechanisme. Hij draait heel soepeltjes en hij slaat niet op hol zoals de elektrische machine van mn moeder wel eens deed. Je kunt dus heel precies (langzaam) en voorzichtig naaien en als het allemaal soepeltjes gaat kun je het tempo op schroeven. Het kost weinig kracht. Na een dagje naaien heb ik het nu aardig onder de knie.

20150315_205244s

De naaimachine is een Veritas. Het is een hele oude met een schuitspoel. Zie hier een oude gebruiksaanwijzing van de Singer 27K en 28K. Dit zijn beide trapnaaimachines (ipv hand) maar hebben exact hetzelfde mechanisme als deze Veritas. Zie hieronder ook een videofilmpje over de bediening van een vergelijkbare machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *