Iedereen kan een huis bouwen met klei en stro!

Wat leuk om te zien dan je een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam huis kunt bouwen van klei en stro. Geen ingewikkelde, dure of complexe technieken. Gewoon klei en stro door elkaar stampen en je hebt de basis grondstof voor je huis. Tevens is dit een eeuwen oude bewezen techniek. De huizen zijn zelfs aardbeving vrij. Wat wil je nog meer!

Twee boeken gevonden nl. “The Hand-Sculpted House” en “Building With Cob: A Step-by-step Guide” te verkrijgen bij BOL of Amazon.

Zie hieronder wat mooi plaatjes.

Zie ook het eerste deel van de 12-delige documentaire ‘First Earth‘ waarin veel aandacht wordt besteed aan bouwen met stro (COB).

httpvp://www.youtube.com/view_play_list?p=PLDF2B06028C9D8353&search_query=first+earth

The Hand-Sculpted House

Eén reactie

  1. Leuk om te zien dat dit mogelijk is! Ik ben ook erg bezig met mogelijkheden tot duurzaam bouwen. Ik ga (nog) niet zo ver als het bouwen met stro en klei, maar ik neem in ieder geval al kleine stapjes: mijn woning heeft bijvoorbeeld zonne-energie collectoren, is erg goede geïsoleerd, ik heb een eigen moestuin voor al mijn groenten en bij de bouw is het huis zo duurzaam mogelijk gebouwd met behulp van grondig bouwadvies. Zo'n huis als  hier op het filmpje en de foto's is wel echt super duurzaam! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *