Wie vernietigt de bijen?

Op Earth Matter las ik een post van Ger Lodewick. waarin wordt gesteld dat de bijenhouders (ook biologische) mede verantwoordelijk zijn voor de massale bijen sterfte. Waarom? Omdat de bijen worden gevoerd met suikerwater dat de noodzakelijke voedingsstoffen die voorkomen in de honing mist.

Wow, wat een helder en eenvoudig inzicht! De waarheid ligt zo dicht onder je neus dat je hem gewoon weg niet ziet.  

In het boek 'The barefoot beekeeper' wordt alleen een beetje honing van de bijen genomen zodat ze nog voldoende voor zichzelf hebben. Heb er me even in verdiept. Alleen bij biologische dynamische Demeter honing worden de bijen hoofdzakelijk met hun eigen honing gevoed. Ga deze zeker de volgende keer kopen, al is hij waarschijnlijk een stuk duurder. Gewoon wat minder honing eten.

Het hele verhaal kun je lezen op Earth Matters.

2 reacties

  1. Voor mij een broodje aap verhaal. Bijensterfte komen volgens mijn beste bronnen door 2 oorzaken: toegenomen straling van gsm antennes en intensievere gebruik door internet/dataverkeer mogelijkheden via gsm antennes. En de grootste oorzaak: genetisch gemodificeerde landbouwgewassen, welke imuun zijn gemaakt voor bestrijdingsmiddelen bv Roundup, waardoor er een overmaat aan bestijdingsmiddelen kan worden toegepast met als gevolg veel residu wat de bijen binnenkrijgen en wat zich opbouwd i/h bijenlichaam. Bron: The founders (12 density Plyadian beings). Voel voor jezelf of je dit als waarheid kunt beschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *