Broccoliblad, erg gezond en lekker!

Heb je wel eens broccoliblad gegeten? Wij gooien dat over het algemeen gewoon weg. En dat terwijl het blad een groot gedeelte van de plant uitmaakt. De grote koolbladeren van de broccoli plant blijken net als de broccoli zelf zeer gezond te zijn. Je kunt ze in reepjes snijden en wokken maar ook in hele fijne reepjes in de salade doen. Evt. kun je de reepjes eerst even blancheren om ze wat zachter te maken. En het is nog erg lekker ook! Ook boerenkool is fijn gesneden zeer goed in de salade te gebruiken en zelfs nog iets gezonder dan broccoli. Als dressing voor de salade gebruik ik een mengsel van een beetje yoghurt, mosterd, knoflook met evt. toegevoegd rozijnen of feta. Maar je kunt ook gewoon citroen, olijfolie of sesamolie en een beetje honing evt aangevuld met walnoten nemen. En nogmaals, smullen geblazen!

3 reacties

  1. Wat een supergoed idee. MIjn Broccoli heeft nauwelijks bloemknoppen. Ik ga dit zeker proberen. Het geld ook voor meer groenten. We gooien best veel weg eigenlijk.
     
    p.s Erg leuke site heb je trouwens. Als je het goed vind, dan ga ik zeker in mijn site een link leggen hiernaar toe. Laten we met zijn allen zelfbewust gaan leven. Geeft niets als iedereen er een andere reden voor heeft. Het lijkt me gewoon goed.

  2. Mijn portugese buurvrouw gaf me het recept van een lekkere soep van broccolibladeren (fijn gesneden), aardappelen in stukjes en een corizonworstje. Eventueel wortel in stukjes. Smaakt goed. Ik dacht ook dat we maar zo'n klein stukje van de plant gebruikten en de natuur voorziet in meer.
    Groeten, Erna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *