Er is een hele weblog aan besteed aan Baking Soda nl. De wereld van Baking Soda. Dat verdient nader onderzoek.
Baking Soda, ookwel natriumbicarbonaat, is een natuurlijke stof die ook door het lichaam wordt aangemaakt. Je kunt er van alles mee en het is spotgoedkoop. Wat wil je nog meer. Te krijgen bij de Toko voor minder dan €1,50. Let wel, verwar het niet met bakpoeder dat iets heel anders is!
Je kunt er mee (zie weblog voor details):
- Je tanden poetsen, je krijgt er stralend witte tanden mee
- Je maagzuur afremmen, beter te voorkomen dat je last van maagzuur hebt.
- Zoete broden bakken. Bij niet zoet brood schijnt de baking soda het brood een andere smaak te geven.
- Je haar wassen, zie ook mijn eerdere post hierover.
Doe er je voordeel mee.
Eén reactie
Hoi Louis,
Het is al weer te lang geleden dat we je gezien hebben.
Wat een mooi plaatje van de groenten die nog narijpen.
Kun je er nog wat langer van genieten.
Wij zijn ook volop aan het pionieren wat er zoal nog kan in het late najaar.
Wij hebben nu wat potten van MIRON violetglass aangeschaft.
Lees maar even in de nieuwsbrief van de keukentuin hoe het werkt.
Hiermee kun je ook producten lang bewaren omdat er geen daglicht bij kan komen.
En als je de potten in de zon zet geeft dit extra energie aan het product.
Ons probeer dingetje voor de toekomst.
Wij krijgen het nu wat rustiger en gaan er nu de kinderen wat groter zijn wat vaker een middag je tussen uit.
Ik ben ondertussen net nog effe 50 geworden dus het wordt wel tijd om het wat rustiger aan te gaan doen.
Dat lukt alleen niet zo goed omdat we een helemooie webwinkel hebben.
Het ontploft een beetje.
Gelukkig is Jeanette weer aardig opgeknapt en hoeft niet meer in het ziekenhuis voor controle te komen.
Even over Baking soda,Zuiveringszout .
Je hebt je er al helemaal in verdiept zag ik waar je het allemaal voor kan gebruiken.
Je kunt er heel gemakkelijk een mooi Iers brood mee bakken.
Ik doe dat soms in de oven,maar als het lekker weer is en de kwekerij druktes het toelaten doe ik het in mijn dutch oven.
Het hoeft dus niet een zoet brood te wezen.
Hierbij het recept voor een brood:
500 gram bloem
1 theelepel zout (zelf doe ik een halve).
1 theelepel zuiveringszout
400 ml Karnemelk
Verwarm de (Dutch)oven voor tot 230 graden
Roer alles door elkaar.
Het is dan wel een plakkerigge natte brij
Rol het door wat bloem die je op de tafel hebt gestrooid tot een ronde bol.
Leg de bol op een met bloem bestoven bakplaat of dutch oven en kerf een kruis of dubbel kruis erin
Een kwartier op 230 graden,daarna nog een halfuur op 200 graden.
Het brood is goed als het goudbruin is en hol klinkt als je er op klopt.
Ik ben nu aan het proberen of het ook met volkorenmeel gaat omdat daar meer voedingsstoffen inzitten.
Ik heb nog geen krenten of notenbrood geprobeerd,maar dat gaat volgend jaar zeker gebeuren.
Pompoenpitten en zonnepitten brood staan nog op mijn verlanglijstje
Ik hoop dat je er wat mee kunt,het is echt héél makkelijk en het deeg hoeft ook niet te rijzen
Groeten van je vrienden van The Kitchengarden international.
(we hebben nu 1 klant in Duitsland ,stoer he).
Moeten snel weer eens afspreken
Marcel en Jeanette