Zelfgemaakte water Kefir errrugg gezond en lekker!

Heb zelf mijn eigen water kefir gemaakt! De drank is erg gezond, bijzonder lekker, het is namelijk licht fris zuur. Ook heb je heel eenvoudig binnen 48 uur je eerste waterkefir.  Met dank aan Evert en mijn zus Bernadette die mij de kefir korrels opgestuurd hebben en de mooie weblog over waterkefir waterkefir.wordpress.com

De oorspronkelijke bewoners van de Kaukasus  dronken de kefirdrank als water en bereikten in volkomen gezondheid een hoge leeftijd van meer dan 100 jaar.

Het is een prebiotisch drank die lekker, gezond en weerstandsverhogend is. Ook is waterkefir werkzaam bij diverse gezondheidsklachten (o.a. maag/darmklachten, huiduitslag, hoge bloeddruk). Het is een beetje te vergelijken met Yakult, Vifit e.d.  echter bevatten die drankjes veelal veel suiker en zijn ze niet goedkoop. Daarentegen is zelfgemaakte waterkefir heel goedkoop.

Water kefir bevat ook veel meer soorten goede bacteriën en ook in hogere mate. Tevens zitten er in waterkefir veel  vitamines (B1, B2, B6, B12, C, D en H) en anti-oxidanten. Het is een drank die je zelf kunt maken als je de waterkefir-korrels hebt.  Als je deze korrels eenmaal in je bezit hebt dan kun je ze oneindig gebruiken ,  zullen ze zich ook nog eens vermenigvuldigen en kun je ze dus ook aan anderen doorgeven. Voor meer info en hoe het zelf te maken ga naar waterkefir.wordpress.com.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *