Aarden – Op je blote voeten lopen is helend

Hele interessante documentaire die laat zien dat fysiek contact met de aarde erg helend voor het lichaam is. Doordat wij op schoenen met rubber zolen lopen hebben wij nog zelden direct contact met de aarde. Naast het  lopen (in de zomer) op blote voeten kun je jezelf ook aarden (bv. als je slaapt) door je jezelf te verbinden via een koperdraad met de aarde. Ik heb gelijk de koe bij de horens gevat en een elektriciteitsdraad bevestigd aan een van de metalen grondankers waarmee mijn Yurt is verankerd. Deze draad heb ik afgelopen nacht om mijn 2 grote tenen gedraaid zodat ik de hele nacht in contact met de aarde was. Ik heb er niet echt iets van gemerkt maar ga dit zeker nog een weekje volhouden. In de zomer loop ik zowiezo al veel op mijn blote voeten en dat ga ik na het zien van deze documentaire zeker doorzetten!

http://www.youtube.com/watch?v=QIpym5FJmEg

Eén reactie

 1. Hoi Louis,

  Als je echt contact met de aarde wil,moet je toch echt met je handen in de aarde.
  Ik loop ook vaak op blote voeten over het land en dan voel ik me een rijk man.
  Ook al ben ik dat nog niet helemaal
  Of je het alleen doet,met een club of op je eigen bedrijf maakt niet zo veel uit
  Maar dit is mijn visie,je mag er zelf je eigen draai aan geven.
  Ik word er al 17 jaar erg gelukkig van om lekker aan te pakken en dingen in de aarde te laten groeien en er voor te zorgen dat dit nog voor generaties lang mogelijk is.
  Probeer eigenlijk elk jaar een teelt erbij, raad ik je aan.
  Dit houd de spanning erin.
  Na 15 jaar mest van eigen koeien(zonder antiebiotica en krachtvoer),schelpenkalk en lavameel zie je dat zo’n stuk land eigenlijk je levenswerk word.
  Het zal lastig worden om ooit dit stuk land te verlaten.

  Groeten Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *